Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       

konkurs 2016

 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Thursday, 14 September 2023 15:29

Dallimi i rëndësishëm në vlerën ushqyese të bukës së bardhë dhe atë të zezë

bnm.jpgggg

Nuk ka një ndryshim të madh në kalori, ka një dallim të rëndësishëm në përmbajtjen ushqyese mes bukës së bardhë dhe asaj të zezë.

Buka e zezë, pa dyshim, përmban më shumë lëndë ushqyese sesa buka e bardhë.

Ajo prodhohet nga mielli i grurit të plotë, pa procesimin për të hequr tulin dhe embrionet, dhe është e pasur me fibra dhe lëndë ushqyese.

Vlera ushqyese e bukës së zezë është veçanërisht e përshtatshme për të rriturit dhe ata që janë të përqendruar në humbjen e peshës.

Krahasuar me bukën e zezë, buka e bardhë përmban më pak fibra dhe lëndë ushqyese.

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter