Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       

konkurs 2016

 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Sunday, 21 May 2023 21:03

Mëlçia është organi më i madh në trupin e njeriut….

 5

Ajo peson rreth 1.4 kg dhe ndodhet në pjesën e djathtë të barkut, nën kyçin e kraharorit. Mëlçia ka shumë funksione të rëndësishme për shëndetin tonë.

Një prej funksioneve kryesore të mëlçisë është prodhimi i lëngjeve biliare, të cilat ndihmojnë në tretjen dhe shfrytëzimin e yndyrave të ushqimit.

Gjithashtu, mëlçia ndihmon në largimin e substancave toksike nga trupi. Ajo përpunon dhe eleminon substancat e tepërta ose të dëmshme si alkooli dhe ilaçet nga qarkullimi i gjakut.

Një fakt tjetër interesant është se mëlçia është organi i vetëm në trup që mund të rritet përsëri pas ndarjes së tij. Nëse një pjesë e mëlçisë heqet kirurgjikisht për shkak të një sëmundjeje, mëlçia e mbetur rritet në madhësi për të kompensuar humbjen.

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter