Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       

konkurs 2016

 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Sunday, 14 May 2023 19:46

Çfarë ndikimi ka kurioziteti në shëndetin tone?

 11

Studiuesit kanë zbuluar se kurioziteti ka një ndikim pozitiv në shëndetin tonë mendor dhe emocional.
Kurioziteti është lidhur me emocione pozitive si kënaqësia, kureshtja dhe gëzimi, dhe është zbuluar se njerëzit që janë më të kuriozë kanë më shumë aftësi për të krijuar emocione pozitive dhe për të përballuar stresin më mirë.

Përveç kësaj, kurioziteti gjithashtu mund të ndihmojë në rritjen e aftësive kognitive dhe në zhvillimin e kreativitetit. Një studim ka treguar se njerëzit që janë më të kuriozë kanë më shumë gjasa të kenë aftësi për të zgjidhur probleme komplekse dhe për të krijuar ide të reja dhe origjinale.

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter