Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       

konkurs 2016

 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Thursday, 05 January 2023 23:06

Benefitet e bizeleve

hhh

Bizelja është një bimë me origjinë aziatike.

Bizelet përmbajnë sasi të madhe të vitaminave të grupit B, por edhe vitaminë A e C.

Problemi është se këto vitamina  mund të largohen me një zierje të tejzgjatur, prandaj duhet të bëni kujdes me gatimin.

Mes mineraleve që gjenden te bizelja, ai me sasinë më të madhe është kaliumi (shumë i nevojshëm për të riekuilibruar diurezën, sidomos te kardiopatikët), i ndjekur më pas nga fosfori, magnezi, kalciumi, hekuri, seleni dhe zinku.

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter