Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       

konkurs 2016

 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Thursday, 10 November 2022 19:48

Çfarë na ndihmon bananja me zemër?

jdbhje

Shumë pak e kushtueshme, një ndër frutat më praktikë dhe të lehtë për t’u marrë dhe konsumuar kudo, banania këshillohet të konsumohet çdo ditë.

Madje një banane në ditë mban larg sëmundjet kardiovaskulare.

Ky studim nxjerr në pah më shumë vlerat e larta ushqyese të këtij fruti, sidomos te personat me risk për sëmundje kardiake.

Të dhënat e studimit tregojnë se personat e ushqyer me ushqime të varfër me këtë element vuajnë nga ngurtësimi i arterieve të gjakut, ndërsa ata që konsumonin ushqime të pasura me kalium, bëhej i mundur reduktimi i bllokimit, jo ngurtësimit të enëve të gjakut.

Jo vetëm për sëmundjet e zemrës, por edhe për shumë probleme të tjera shëndetësore, këshillohet konsumimi i bananes.

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter