Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       

konkurs 2016

 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Thursday, 22 September 2022 11:55

Perfitimet e konsumimit te limonit

111111111111

Pema e limonit është një pemë e vogël me gjelbërim të përhershëm që i përket familjes së agrumeve dhe lartësia e saj arrin 5-6 metra. Pema e limonit vjen nga rajoni i Kinës ose Indisë.

Lëngu i limonit përmban një sasi të madhe vitaminash, veçanërisht vitaminën C. Në të kaluarën, lëngu i limonit përdorej si antiskorbut.

Përveç vitaminës C, përmban vitamina B1, B2, B3, B6, limoni është një surprizë e vogël ushqyese, e pasur me lëndë ushqyese të vlefshme. Mjafton të themi se çdo limon, përveç vitaminave të rëndësishme që përmban, është i pasur edhe me proteina, karbohidrate, kalium dhe minerale si kalcium, fosfor, magnez, silic, kalcium, si dhe kripëra minerale.

Limonada bën një pije të shëndetshme, veçanërisht kur merret në mëngjes. Konsumimi i përditshëm i ujit me limon ofron shumë përfitime shëndetësore.
Përveç shijes së ushqimit tonë “pa ngjyrë”, limoni është edhe një “ilaç” natyral i klasit të parë për parandalimin e një sërë sëmundjesh.

Limoni është një frut i shkëlqyer që ndihmon në luftimin e problemeve që lidhen me infeksionet e fytit, dhimbjet e fytit dhe bajamet dhe ka aktivitet antibakterial.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter