Print this page
Thursday, 24 June 2021 14:38

1 milion vaksina për një ditë, Japonia thyen rekord botëror

vakcinaa

Shkalla ditore e vaksinave të koronavirusit në Japoni ka arritur normën në 1 milion, kanë treguar të dhënat e qeverisë japoneze të mërkurën.

 

Autoritetet po përpiqen të rikuperojnë kohën e humbur në vaksionimin e popullsisë.

 

Shifra është një prag kritik i vendosur nga Kryeministri Yoshihide Suga për të siguruar që popullsia e moshuar e vendit të konsiderohet e mbuluar nga fundi i korrikut dhe të gjithë të rriturit deri në nëntor.