Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Friday, 27 November 2020 13:37

Pasi morën vaksinën Moderna dhe Pfizer për Covid19, vullnetarët tregojnë efektet anësore

vaksina

Vullnetarët që morën dy nga vaksinat e mundshme të coronavirusit në SHBA kanë folur për efektet anësore që kanë patur pas marrje së saj.

 

Këtë muaj, Moderna dhe Pfizer njoftuan se kandidatët e tyre të vaksinës ishin testuar me efikasitet 94.5 për qind dhe 95 për qind respektivisht.

 

Jennifer Haller, e cila u injektua në 16 mars me vaksinën eksperimentale të Moderna në Seattle, i tha WVPI-TV se ajo përjetoi vetëm efekte anësore të lehta, shkruan Independent.

 

“Unë kisha dy doza të vaksinës me katër javë diferencë”- ka thënë ajo.

 

“Çdo herë që merrja, krahu im ishte shumë i ‘i lodhur ’ të nesërmen, por përveç kësaj unë personalisht nuk përjetova ndonjë efekt tjetër anësor”.

 

Zonja Haller ishte personi i parë që mori një vaksinës së kandidatit të Moderna-s, si pjesë e provës së parë njerëzore të një vaksine për të parandaluar virusin.

 

Ndërkohë banori i Kalifornisë, Daniel Horoëitz, i cili mori pjesë në provën e vaksinës për COVID-19 të Pfizer në shtator, përshkroi simptoma të ngjashme me gripin.

 

Prova e Pfizer është bërë në atë mënyrë që mjekët si dhe pacientët nuk e dinë kush po merr vaksinën ose placebo, prandaj Z. Horoëitz nuk është në dijeni nëse e ka marrë vaksinën.