Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Tuesday, 22 September 2020 13:02

Limon dhe vaj ulliri kundër gurëve në veshka

limonn

Në shumicën e rasteve, gurët në veshka zakonisht janë të vështira për t’u identifikuar. Ndiejmë një d himbje të lehtë, por jo domosdoshmërisht mendojmë për gurin në veshka.

 

Kjo do të thotë që g urët e vegjël janë akoma në nivelin e legenit renal. Sapo i afrohen uretrës ose fshikëzës, dhimbja fillon të shfaqet. Ky ilaç me limon dhe vaj ulliri lehtëson këto dhi mbje dhe parandalon përke qësimin e gu rit duke hequr qafe këta gurë të vegjël.

 

Pse limon dhe vaj ulliri?

Limoni ndihmon në minimizimin e formimit të gu rëve në veshka dhe vaji i ullirit vepron si qetësues i dhi mbjeve për lehtësim. Sipas një studimi të kryer nga Dr. Roger L. Sur, ur olog dhe drejtor i Qendrës. Me dy litra ujë në ditë do të kishte ulur shkallën e formimit të gurëve në veshka. nga 1 në 0,13 gurë për pacient. Në të vërtetë, Dr. Sur këmbëngul në përfitimet e limonit kur bëhet fjalë për veshkat. Ky frut agrume, i pasur me citrat, është një frenues natyral i gurëve në veshka.

 

Një studim i dytë kryer nga shkencëtarët në Monell Chemical Sense Center demonstrojnë se vaji i ullirit ekstra i vi. rgjër përmban oleocanthal i cili ka veti anti-inf lamatore të ngjashme me ibuprofen. Ja perberja e cila do te largoj gu ret nga veshkat sipas doktorit te njohur :

 

Përbërësit

-100ml lëng organik molle

-100ml vaj ulliri ekstra i vir gjër 100ml lëng limoni (1 limon i shtr ydhur)

 

Metoda e përgatitjes

Përzieni të gjithë përbërësit dhe vendosini në një enë qelqi. Për 6 ditë, pini këtë il’aç rregullisht, duke u kujdesur që të mos merrni më shumë se 50 ml kur të zgjoheni, dhe sigurohuni që gjithmonë ta tundi mirë para se të pini këtë përgatitje.