Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Friday, 26 June 2020 21:52

Në "The Young Generation", u diskutua për mësimin online

1593181032368

Ne radio Vala Rinore 94.7 FM ne kuadër te emisionit ‘THE YOUNG GENERATION”, u diskutua me studentë dhe mësues të ndryshëm nga Kosova dhe Suedia për mësimin online gjate pandemisë.

Si ka funksionuar për ta dhe cilat kanë qenë përparësitë dhe te metat e mësimit online deri më tani, si ka ndikuar pandemia ne kreativitetin ne punën dhe studimet e tyre biseduam ne pjesën e pare te emisionit me Jakob Weizman - studentin danez qe jeton ne Kosove dhe me Mergime Jetishi, studente e artit nga Kosova.

 

Por se si ka ndikuar mësimi online për prindërit diskutuam me Cristina Rotaru ish kryetare e bordit të Grupit Ndërkombëtar të Mësimit në Kosovë.

 

Pandemia ka ndikuar edhe ne prodhimin e muzikës, por mësuesja Melisha Linnell nga universiteti Gothenburg tregon se si kane arritur te ligjërojnë për studentet e tyre produksionin e muzikës online.

 

Informacione te rëndësishme ne kuadër te emisionit ‘THE YOUNG GENERATION” kane ndare me ne edhe Erika Palovaara - mësuese e gjuhës suedeze, Njomza Emini - mësimdhënës dhe Arbër Selmani - student.

-- 

In this program we are discussing online learning during the pandemic with different students and teachers from both Kosovo and Sweden. How has it worked out for them and what has been the pros and cons of online learning so far.


In the first interview we speak with Kosovo based, Danish student Jakob Weizman and with Kosovo art student Mergime Jetishi about how the pandemic and online learning has made them more creative than ever.


In the second interview, we get more insight into how it has been for a parent by talking to Cristina Rotaru, former chair of the board of International Learning Group in Kosovo. We also speak with Swedish music production teacher from Gothenburg University, Melisha Linnell about how to teach music production online. Arber Selmani, a phycology student from Kosovo shared his experience of being able to focus more on his schoolwork since he didn’t have to commute to Pristina from his village every day.


In the third interview we speak with Swedish language teacher Erika Palovaara and with Kosovo educator Njomza Emini about how confusing it was to start with online learning and all it’s technology, but how it has given them a lot of new experiences in their lives.