Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Monday, 25 May 2020 12:24

Kush është në rrezik të mungesës së vitaminës D?

vitde

 Kush është në rrezik të mungesës së vitaminës D

 

1. Të gjitha femrat që japin qumësht gjiri.

2. Bebet dhe fëmijët nga 6 muajsh në 5 vjeç.

3. Bebet e vogla që marrin ushqim nga gjiri i nënës.

4. Të moshuarit nga mosha 65 vjeç e më sipër.

5. Personat që kanë një ngjyrë më të errët lëkure.

6. Personat që nuk ekspozohen shumë ndaj diellit.

 

Gjatë kohës së dimrit, kur jeni më pak të ekspozuar ndaj diellit, me siguri keni mungesë të vitaminës D. Në konsultim me mjekun tuaj mund të përdorni suplemente shtesë. Është mirë që nga muaji prill deri në muajin shtator të ekspozoheni të paktën 3 orë gjatë ditës në diell, sugjerojnë ekspertët.