Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Friday, 24 April 2020 12:00

A e transmetojne artikujt ushqimorë coronavirusin?

b8fd87 095f0fac5eb845f48034bd8395ddb0b8 mv2

Nuk ka asnjë provë që sugjeron se COVID-19 mund të përhapet përmes ushqimit, ose në produkte që janë të mbyllura, thotë Dr. Stephen Hahn, komisioneri i Administratës amerikane të Ushqimit dhe Barnave (FDA).

 

“Ne nuk kemi asnjë provë që virusi COVID-19, transmetohet nga ushqimi ose nga paketimi i ushqimit”, u shpreh Hahn.

 

Sipas mediave të huaja, ende ekziston rreziku të kapni virusin në depo të ushqimeve, mirëpo, ka më shumë të ngjarë të infektoheni nga dikush që kollitet brenda dyqanit sesa të prekni sendet tuaja ushqimore.

 

Ekspertët sugjerojnë që të zvogëloni frekuencën e rrjedhave ushqimore, të mbani distancë të sigurt, larje rigoroze të duarve dhe masa të tjera për të qëndruar të sigurt.

 

Sa i përket dezinfektimit të sendeve tuaja, kjo gjithashtu mund të jetë e tepërt.