Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Tuesday, 14 April 2020 12:02

A ndihmon uthulla për tu mbrojtur nga koronavirusi? Mjekët tregojnë të vërtetën

uthulla

Hilary Jones, mjek në Britaninë e Madhe, i është përgjigjur disa nga pyetjeve që njerëzit i kanë drejtuar lidhur me pandeminë e koronavirusit, ndërsa tregon si të mbroni veten dhe personat e tjerë.

 

Kam dëgjuar se uthulla mund të ndihmojë të na mbrojë nga virusi. Është e vërtetë?

 

Unë jam dakord që uthulla është zakonisht një produkt i mirë për pastrimin e përgjithshëm, por nuk është i efektshëm kundër këtij virusi.

 

Detergjenti është gjëja kryesore që lufton virusin dhe kur kombinohet me ujë të nxehtë është edhe më mirë.

 

Dezifektanti i duarve, që përmban alkool 60 përqind ose më shumë, gjithashtu funksionon.

 

Unë përdor doreza kirurgjikale dhe i ndryshoj ato sa herë që prek diçka që mund të jetë e kontaminuar. Por së shpejti do të mbarojnë. Po nëse i laj me ujë dhe sapun ndërkohë që i kam të vendosura dorezat a mund të pastrohen mirë?

 

Unë nuk jam mikrobiolog, por logjikisht dorezat do pastrohen nëse lahen me sapun dhe ujë të nxehtë. Vetëm bëni kujdes që larja e shpeshtë të mos ndikojë në integritetin fizik të dorezave, dhe duhet të siguroheni që kur t’i heqni ato mos prekni pjesën e jashtme.