Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Wednesday, 31 July 2019 12:11

Vitaminat që ju largojnë stresin

vitbvv

Më poshtë do të gjeni 8 vitamina të cilat do t'ju bëjnë të ndiheni më mirë, të krijoni imunitet ndaj sëmundjeve të ndryshme dhe të flini të qetë:

VITAMINA B

Vitamina B rekomandohet kryesisht për luftën kundër stresit dhe këshillohet që vitaminën B gjithmonë ta shoqëroni me një vitaminë tjetër po të grupit B, sepse efekti i saj do të jetë më i lartë.

 

L-TRIPTOFANI

L- Triptofani është një aminoacid për të cilin trupi ynë ka nevojë për të prodhuar seratoninën dhe melatoninën. Niveli i seratoninës ndihmon organizmin tonë që të ndihet mirë, ndërsa melatonina është e nevojshme për të fjetur mirë.

 

KALCIUMI DHE MAGNEZI

Kalciumi dhe magnezi punojnë gjithmonë në bashkëpunim me njëri-tjetrin.

 

VITAMINA C DHE D

Sistemi ynë imunitar dobësohet shumë sidomos gjatë periudhave kur ne jemi të stresuar. Një dozë e vogël vitamine C dhe D, e ndihmon sistemin tonë të krijojë imunitet ndaj viruseve të ndryshme stinore.

 

Multivitaminat, Omega 3

Edhe vitaminat e mësipërme janë shumë të rëndësishme dhe ndikojnë në reduktimin e stresit.