Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Thursday, 18 July 2019 11:47

Si të shpëtoni nga Alzheimeri?

alzhi

Të bërit 8.900 hapa në ditë mund të mbrojë trurin nga sëmundja e Alzheimerit, sipas një studimi. Studiuesit zbuluan lëvizjen e njerëzve të moshuar dhe matën nivelet e një proteine të lidhur me Alzheimerin për të përpunuar lidhjen.

Hulumtimi shtoi se ushtrimi duhet të jetë paralelisht me ndërhyrje të tjera shëndetësore të zemrës, si ulja e kolesterolit, ndalimi i konsumimit ndaj duhanit dhe humbja e peshës.

 

Përmirësimi i rrjedhjës së gjakut ka qenë i lidhur me mbrojtjen e trurit në të kaluarën.

 

Hulumtuesit nga Qendra për Hulumtim dhe Trajtim të Alzheimerit bënë një studim mbi 182 pacientë në Spitalin e Përgjithshëm të Massachusetts në Boston.