Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Tuesday, 02 July 2019 11:26

A doni nxirje perfekte të lëkurës? Ja si mund ta arrini

nxirje

Beta-carotene stimulon formimin e melaninës e cila më pas stimulon edhe nxirjen e lëkurës nga dielli. Antioksidantët janë gjithashtu të domosdoshëm , pasi parandalojnë plakjen e lëkurës dhe dëmtimin që rrezatimi diellor mund të shkaktojë në lëkurë.

Vitaminat A, C, E, selen dhe koenzim Q-10 i përkasin kësaj klase substancash, të pranishme në shumicën e ushqimeve me origjinë bimore. Të gjitha këto substanca janë të pranishme në pemë dhe perime, veçanërisht portokalli, ngjyra e kuqe gjithashtu tregon praninë e likopenit , një substancë që ndihmon lëkurën të rezistojë ndaj ekspozimit të diellit për një kohë të gjatë.

 

Ushqimet e tjera të shëndetshme:

1 – Karrota

2 – Spinaqi

3 – Çikore e kuqe

4 – Kajsia

5 – Çikore dhe raketa

6 – Domatja

7 – Marule dhe selino

8 - Pjeshka

9 - Qershia

10 – Shalqini