Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Wednesday, 29 May 2019 11:59

Shkencëtarët me zbulimin e madh për superbakteret

superbak

Shkencëtarët zbulojnë përbërjen e "zbulimit" që mund të vrasë superbakteret që janë rezistuese ndaj barnave normale dhe një ditë mund të kërcënojnë njerëzimin.

Ata gjetën një lloj kimikali të quajtur një kompleks denuklear Ru (II), i cili mund të jetë në gjendje të shkatërrojë baktere shumë të forta.

 

Suksesi në testet laboratorike ka dhënë shpresë për një mënyrë të re për trajtimin e superbaktereve, të cilat janë duke u bërë më të rrezikshme dhe më të vështira për t'u ndalur me ilaçe.

 

Pneumonia, infeksionet e traktit urinar dhe gonorreja janë të gjitha të shkaktuara nga lloji tip i gramit negativ të baktereve të përdorura në teste.

 

Të dhënat tregojnë se deri në 2050, të paktën 10 milionë njerëz do të vdesin çdo vit për shkak të infeksioneve, të cilat nuk mund të trajtohen.