Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Friday, 10 May 2019 11:30

Kush rrezikohet më shumë nga Parkinsoni?

parkinsoni

Njerëzit të cilët kanë hequr apendiksin, mund të jenë në rrezik më të lartë të zhvillimit të sëmundjes së Parkinsonit më vonë në jetë, sugjerojne kërkime të reja.

Një studim i Universitetit "Case Western Reserve" dhe Spitaleve Universitare të Studimi i Qendrës Mjekësore të Clevelandut, ka gjetur se në mbi 62 milionë pacientë të cilët kishin pasur operacion ishin në një rrezik tre herë më të madh për zhvillimin e Parkinsonit.

 

Në mbarë botën, mbi 10 milionë njerëz kanë sëmundjen e Parkinsonit, një sëmundje shkatërruese neurologjike pa shërim dhe goditi komedianin Robin Williams në 2014.

 

Lidhja e zbuluar rishtazi midis apendiksit dhe Parkinsonit mund të japë një çelës për kur, ku dhe pse fillon të zhvillohet Parkinsoni.