Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Tuesday, 07 May 2019 12:32

Vetmia sjellë çrregullime mendore

vetmiaa

Të rriturit të cilët jetojnë vetëm kanë më shumë gjasë që ta kenë të njëjtin çrregullim mendor, duke përfshirë ankthin dhe depresionin.

Ky është përfundimi i një studim të ri të realizuar këtë javë nga revista PLOS ONE, e cila ka mbledhur të dhëna nga tre hulumtime tjera të cilat janë bërë në Britaninë e Madhe, për një kohë prej dy dekadave.

 

"Në studimin tonë, mundësia e një çrregullimi mendor të njëjtë, është më e madhe tek individët të cilët jetojnë vetëm në krahasim me ata që ndajnë vendbanimin me të tjerët. Duke analizuar variabla të ndryshueshme, kemi marrë një sinjal pozitiv të lidhjes mes jetës në vetmi dhe çrregullimeve mendore", tha Louis Jacob, autori i studimit.

 

Hulumtuesit i mblodhën të dhënat të cilat janë gjetur nga hulumtime të vitit 1993, 2000 dhe 2007, ku ishin të përfshirë 20.000 të rritur.