Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    [email protected]       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Fat i madh për qytetarët e këtij vendi, transport publik falas

Thursday, 06 December 2018 15:42

trafik 111

Është një fat i madh që do e gëzojnë këtë mundësi qytetarët e Luksemburgut. E ky është edhe vendi i parë në botë që merr këtë iniciativë.

Në shërbim falas do jenë treni, tramvaje dhe autobusi për të gjithë që nga viti 2020. Ky vendim është pjesë e planit të qeverisë e cila pretendon që të siguroj fitore të ngushtë në zgjedhjet që do mbahen vitin qe vjen. Politikat do përfshijnë edhe shumë investime të mëtejme në shërbimet publike, gjithashtu dhe legalizimin e përdorimit të kanabisit.luks bbb

 

Deri sa Luksemburgu është duke kaluar në një gjendje kaotike me mbingarkese trafiku, ku rreth 400,000 punonjës hyjnë në qytet për punë, ndërsa 200,000 nga fqinjët kalojnë kufirin në Francë, Gjermani dhe Belgjikë çdo ditë.

 

Pra ky është plani i tyre i fundit për çmime më të lira për të inkurajuar qytetarët për përdorim të transportit publik. Dhe sigurisht një çmim shumë i lirë është për ata të cilët janë nën moshën 20 vjeç.