Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       

konkurs 2016

 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Saturday, 23 June 2018 11:01

Paolo Koelho

Paulo Coelho Hd Photos

Paolo Koelho u lind në vitin 1947 në qytetin e Rio de Zhaneiros. Braktisi studimet e tij për të udhëtuar në botë si hipi.

Kur u kthye në Brazil, filloi të shkruante vepra teatrale dhe tekste për këngët e Raul Seiksas. Në vitin 1970 ka botuar revistën ‘’2001’’.

 

Në vitin 1981 braktis punën e tij si drejtor i një Kompanie Diskografike dhe fillon përsëri të udhëtojë nëpër botë edhe për dy vjet të tjerë.

 


Në Hollandë do të njohë njëriun që i ndryshoi jetën, duke e nxitur të zbulojë vetveten e tij. Koelho do të rilindë shpirtërisht i drejtuar drejt kristianizmit dhe atëherë do të rifillojë të shkruajë, këtë herë libra.

 


Librat e tij janë përkthyer në 57 gjuhë në mbi 150 shtete. Koelho gjithashtu është nderuar me shumë çmime ndërkombëtare, midis tyre dallojnë Crystal Award, si dhe Kavalier i Urdhërit të Legjeonit të Nderit, që ju dha nga shteti francez. Paolo Koelho u pranua në Akademinë Letrare të Brazilisë në vitin 2002.

 


Për vdekjen Koelho thotë: ‘’ Njerëzit nuk besojnë se do të vdesin. Besojnë se do të vdesin prindërit e tyre. Nëse do të kishin parasysh se do të vdisnin, shumë gjëra do të ishin ndryshe.

 

Do të ishin të vëmendshëm për jetën e tyre, nuk do të merreshin me çfarë bëjnë të tjerët. Nuk besoj se vdekja është fundi i gjithçkaje. Vdekja është një shoqëri e mirë dhe mund të na ndihmojë të marrim vendime të nevojshme’’.

Submit to FacebookSubmit to Twitter