Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Friday, 25 May 2018 11:05

Cat Stevens

rs 179224 458561254

Cat Stevens (i lindur më 21 korrik 1948), është një këngëtar-kompozitor britanik dhe multi-instrumentalist.

Albumi i tij debutues i vitit 1967 arriti në krye të top 10 albumet në Mbretërinë e Bashkuar me titullin "Matthew and Son" i cili poashtu u rendit në vendin e dytë në Listën e Singles në Mbretërinë e Bashkuar.


Stili i tij muzikor përbëhet nga zhanri popullor, pop, rock dhe muzika islame.


Ai fitoi dy çmime “ASCAP songwriting” në 2005 dhe 2006 për këngën "The First Cut is The Deepest",e cila ka qenë një hit për vite të tëra.
Në vitin 2007 mori çmimin “Ivor Novello” për Mbledhjen e Këngëve të Jashtëzakonshme nga Akademia Britanike e Këngëve, Kompozitorëve dhe Autorëve.


Sa i përket jetës së tij private, që në vitin 1968 pesha e madhe e punës së turneut, angazhimet e medias dhe gjallërimet e një stili jetese të pop-yllit, mori hov dhe Cat në atë periudhë potencialisht fatale, u shtrua në spital për disa muaj, për shkak të sëmundjes së tuberkulozit. Gjatë kësaj kohe ai filloi një proces të rëndësishëm të reflektimit dhe meditimit të brendshëm.


Në dhjetor 1977, Stevens u konvertua në Islam,i cili habiti botën duke u larguar nga fama dhe karriera e tij si një yll muzikor, për të filluar një familje dhe për t'u dedikuar për punë bamirësie dhe një vit më vonë, ai e përdori emrin Jusuf Islam.


Në vitin 1979, ai dhuroi të gjitha kitarat e tij për bamirësi dhe e la karrierën e tij muzikore në mënyrë që të përkushtohej nga shkaqet arsimore dhe filantropike në komunitetin musliman.


Stevens ka marrë dy dekorata nderi dhe çmime për promovimin e paqes nga dy organizata të themeluara nga Mikhail Gorbaçov.


Në vitin 2006, u kthye në muzikën pop - duke liruar albumin e tij të parë të këngëve të reja pop në 28 vjet, të titulluar “Një kupë tjetër.”


Në vitin 2009, ai publikoi albumin Roadsinger, dhe në vitin 2014, njw tjetwr album me emrin “Tell 'Em I'm Gone” dhe filloi turneun e tij të parë në SHBA që nga viti 1978. Ai u fut në Hall of Fame Rock and Roll në vitin 2014.


Turneu i tij i dytë në Amerikën Veriore që nga ringjallja e tij, duke shfaqur 12 shfaqje në vende intime, filloi më 12 shtator 2016.