Saturday, 25 February 2017

Shëndeti (240)

 

 

Dobitë e shegës!

Written by Saturday, 25 February 2017 10:33

Pomegranate Pomegranate Juice

Shega është njëra ndër llojet më të vjetra të pemëve që i ka njohur njerëzimi.

Çaj i hibiskusit dhe vetitë e tij shëruese!

Written by Friday, 24 February 2017 10:26

hibiscus tea

 

Hulumtimi i ri ka zbuluar veprimet fantastike shëruese të bimës hibiskus, e cila është e dobishme për të gjithë ata që vuajnë nga hipertensioni, sepse bllokon enzimat të cilat ngushtojnë enët e gjakut.

Dobitë e lëngut të trangujve turshi!

Written by Wednesday, 22 February 2017 11:18

24346346346 655x356


Lëngu i cili mbetet në kavanoz pasi që t’i keni ngrënë trangujt është shumë i shëndetshëm!

types of soy 780x439

Soja dhe produktet e saj janë shumë të vlerësuara dhe të kërkuara në botë që kur janë konstatuar të gjitha vlerat e saj.

Ushqimi djegës ka ndikim pozitiv në shëndet

Written by Monday, 20 February 2017 11:55

shutterstock 115902238

Hulumtuesit në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Vermontit e kanë zbuluar një lidhje midis jetëgjatësisë dhe konsumit të ushqimit djegës.

​Vetitë e dobishme të lajthisë për shëndetin

Written by Monday, 20 February 2017 10:51

lajthite e1418914162743


Lajthitë kanë një vend primar në listën e frutave arrore që janë të dobishme për organizmin e njeriut.

Lakra me shumë dobi për shëndetin

Written by Saturday, 18 February 2017 11:38

20140426102610780577


Përdorimi i lakrës është i njohur për pëfitimi të shumta kur konsumohet.

​Bima që shëron sëmundjen e Alzhejmerit

Written by Friday, 17 February 2017 10:29

rozmarine

Antioksiduesit e acidit të rozmarinës në masë të madhe mund ta parandalojnë apo ngadalësojnë shfaqjen e sëmundjes së Alzhajmerit, dhe sipas ekspertëve italianë, edhe mund ta shërojnë atë.

94663917 thinkstockphotos 468327978 1

Pilulat që përmbajnë vitaminë D mund të parandalojnë gripin te më shumë se tre milionë njerëz nga gripi në Britani të Madhe çdo vit, thonë hulumtuesit.

Palestra nuk është për çdokënd

Written by Wednesday, 15 February 2017 13:02

fitteen slideshow bestworkoutforyourpersonality 10 w1

Ushtrimet do të duhej t’i bëni ashtu që pas tyre të ndiheni të lehtësuar, këndshëm të lodhur, pa djersitje të ftohtë, pa dhembje në ndonjë pjesë të trupit apo pa dridhje.