Thursday, 17 August 2017

Mungesa e gjumit e dëmshme sikurse konsumimi i alkoolit

Thursday, 10 August 2017 11:25

gty flu trouble sleeping nt 121129 wmain

Nëse flini më pak se gjashtë orë brenda natës, do t’i shkaktoni dëme organizimit njësoj sikurse të pini alkool.

Mungesa e gjumit sjell rrezikun e obezitetit, depresionit, sulmit në zemër dhe tru.

 

Megjithatë, sipas studimit më të ri mungesa e gjumit mund të ketë pasoja të rrezikshme për trurin.

 

Nëse rrini zgjuar 18 orë në ditë, ndikimi në tru është njësoj sikur të keni pirë alkool, thuhet në këtë studim. Po ashtu, mungesa e gjumit shkakton probleme dhe vështirësi edhe te vozitësit.

 

“Gjumi luan rol kryesor në rregullimin e hormoneve, të cilat ndikojnë në uri, dhe mungesa e gjumit shton apetitin dhe sjell deri te shtimi i peshës”, ka thënë neurologu Adrian Owen.