Saturday, 29 April 2017

Arrestohet trashëgimtari i Samsung

Published in Mobile Friday, 17 February 2017 12:16

94682689 c06fdd87 3093 440f ae01 9f7fd1d541f8 1

Një gjykatë në Korenë e Jugut ka miratuar arrestimin e trashëgimtarit të Samsung, Lee Jae-yong.

 

Ai akuzohej për ryshfet, përvetësim dhe dëshmi të rreme,

 

Rasti është i lidhur me një skandal që çoi shkarkimin e presidentit të vendit Park Geung-hye.

 

Gjiganti Samsung është akuzuar për dhënien e donacioneve për fondacione jofitimprurëse që operohen nga Choi- Soon-sil, mik i zonjës Park, në këmbim të Qeverisë së Koresë.

 

Vendimi i gjykatës ka gjasa për të shokuar botën e biznesit.