Saturday, 29 April 2017

Gjumi i pasditës është i mirë: Forcon memorien dhe koncentrimin

Published in Shëndeti Monday, 13 February 2017 13:33

gjumi 1


Sasia e gjumit të nevojshëm të pasditës është individuale. Dikush mund të pushojë me vetëm 10-15 minuta gjumë, kurse dikujt i nevojiten dy deri tri orë. Në çdo mënyrë gjumi i pasdites është më se i dobishëm për organizmin.

 

Një orë gjumë pas drekës e mban trurin pesë vite më të ri, tregojnë shkencëtarët të cilët i kanë vëzhguar 3.000 Kinez të moshes mbi 65 vjet, mes të cilëve 60 % të tyre çdo ditë pas dite kanë fjetur 30 deri 90 minuta.

 

5 arsye kryesore për gjumin e pasditës

 

– do të çlodheni

 

 – zvogëlohet ndjenja e lodhjes

 

– zmadhohet zgjuarësia dhe koncentrimi

 

 

– disponim i përmirësusr

 

– jemi më të efektshëm